Článek z Gasshuku OGKK & IOGKF

V sobotu 21.2. proběhlo společné Gasshuku dvou škol okinawského goju ryu karate do – OGKK, kterou zastupoval Sensei Jaromír Musil 6 Dan a IOGKF, kterou zastupoval Sensei Jaroslav Valenta 5 Dan. Jaromíru Musilovi asistoval Sensei Bronislav Puzrla 3 Dan a J.Valentovi asistoval Sensei Milan Sedlák 4 Dan a František Sedlák 1 Dan.

Akce se zúčastnilo téměř 70 cvičících dětí i dospělých z Brna, Jindřichova Hradce, Hustopečí, Rosic, Kroměříže, Č.Budějovic, Prahy, Hradce Králové, Studené a také ze slovenského Trenčína. 4 hodinový seminář se nesl v duchu kata Goju ryu a jejich bunkai, přičemž oba instruktoři se spolu současně střídali ve výuce a detailním výkladu kat a tréninku bunkai a předávali tak zúčastněným své zkušenosti.

Celé cvičení se neslo ve velmi přátelské atmosféře, kde se mezi cvičícími brzy vytvořily přátelské vztahy. Třešničkou na dortu pak byly ukázky všech kat Goju ryu zacvičené třemi způsoby – OGKK, IOGKF a sportovní karate.

Tuto ukázku předváděli reprezentanti ČR Karel Imríšek a Mateo Tamborlani (sportovní karate), etra Žídková (OGKK) a Senseiové Milan Sedlák a František Sedlák (oba IOGKF). Samotná ukázka mistrovských Kata byla velmi silný zážitek, který všem zúčastněným zústane jistě dlouho v paměti.

Celá akce ukázala, že si jsou oba styly okinawského goju ryu velmi podobné a že si studenti obou škol velmi rozumí, a tak bylo domluveno další podobné cvičení, které by mělo proběhnout ještě tento rok – tentokrát na Moravě.

Celá akce pak skončila společnou Sayonara party v restauraci Grand hotel Černý orel.

Text a foto: Jaroslav Valenta