Info Presidenta ČSKe 7/2013

Reakce na podnět předsedy KK ČAUS Petra Vrbíka v článku na serveru Karate-info ze dne 30.7.2013.

Názor na podporu „akademických závodníků“ Českým svazem karate, na jejich soutěžích (ne všichni uvedení jsou reprezentanty ČSKe) od funkcionáře, který byl tím, kdo osobně a zásadně odmítl logický pokus o přiřazení akademického sportu pod ČSKe a tím výraznou finanční pomoc těmto reprezentantům je více než podivný. Horší je ale zásadní nepochopení, či snad záměrné opomenutí předpisů a zásad MŠMT pro podporu státní reprezentace, které Český svaz karate stoprocentně dodržuje. Člověk, který vede akademické karate v České republice tyto pravidla musí znát, neboť také pracuje se státními dotacemi. V opačném případě si tyto informace má dohledat na internetových stránkách MŠMT a nemystifikovat naši členskou základnu laickými radami hodnými pouze anonymního pisálka.

Odstavec o podpoře ČSKe různých „pseudo“ reprezentací je ale záměrnou pomluvou, neboť každý člen našeho svazu ví, že ČSKe žádné jiné reprezentace nepodporuje! Navíc nazvat např. oficiální styl Shotokan (CSKU) a tedy WSKU světovou a Evropskou federaci Shotokan karate, jejíž soutěže jsou v oficiálním kalendáři WKF takto hanlivě je typickou českou malostí.

Vše podtrhuje jednání na vlastní pěst, kdy vedení státní reprezentace ČSKe není informováno o připravované soutěži akademiků, nikomu není nahlášena nominace na danou akci a od závodníků vytržených z letní atletické a vytrvalostní přípravy je očekáván kvalitní výsledek na předsedou KK ČAUS uvedené a jeho slovníkem nazvané akademické „pseudo“ soutěži.

Má-li kdokoli nějaké požadavky na vedení ČSKe, státní reprezentaci ČSKe, či jiné orgány Českého svazu karate, jsme mu kdykoli k dispozici. Otázku financování našeho svazu a pravidel MŠMT pro nakládání se státní dotací jsme já i ekonom svazu kdykoli připraveni konzultovat.

Ing.Jiří Boček
předseda ČSKe