Mišková s bronzem na Premier league

Do rakouského Salzburgu se sjela současná evropská špička karate na prestižní Premier league. Tato soutěž měla tak silné obsazení, že jí bylo možné přirovnat k „malému Mistrovství Evropy“ se světovou účastí. Zúčastnilo se ho 600 závodníků ze 40 zemí celého světa. (Japonsko, Korea, Venezuela, Dánsko, Ukrajina, Rusko a další).

Ozdobou soutěže, v disciplíně kata byla taková jména jako Antonio Diaz (Venezuela) nebo Japonka Rika Usami. Do soutěže této disciplíny nastupovali za české kluby závodníci Jindřich Pilmann, Vladimír Míček nebo Veronika Mišková.

   

Vladimír Míček si v prvním kole poradil italským závodníkem 4:1, poté s egyptským závodníkem 4:1 a do třetice s Chorvatem 5:0.Ve čtvrtém kole stanul proti katarskému soupeři, kde měl smůlu na rozhodnutí rozhodčích 2:3 , když se nechali ovlivnit projevem cvičení závodníkových horních partií, a již neposoudili jeho chybné postavení v postojích. Míček tak nezaslouženě podlehl. V dalších kolech katarský závodních již nepostoupil a Míčka tak „nevytáhl“ do repasáží.

Jindřich Pilmann se tento den necítil ve své kůži a přes žaludeční potíže bojoval o postup v silné skupině. Po několika vítězných kolech nakonec i on podlehl portugalskému závodníkovi, který se rovněž nedostal do finále.

   

V ženách nastupovala Veronika Mišková, která měla velký hlad po medaili, protože nedošla naplnění její příprava na MS v Malajsii. Po několika vítězných eliminačních kolech se jí však postavila do cesty Japonka Usami a bylo po nadějích na postup do finále. Zbývala však možnost bojů o bronzovou medaili v opravách, kterou Mišková bez zaváhání využila.

„Bronz je pro mne velkým úspěchem, když jsem viděla na počátku soutěže tu skvělou konkurenci“, okomentovala svůj výstup Mišková.

   

Na této soutěži startovala také TJ Karate České Budějovice se šesti závodníky (Jan Kočí, Vojtěch Kočí, Mirek Šulda, Jan Milan, Filip Šmajcl, Robin Popelka) s trenérem M. Hýskem.

V sobotním programu jako první nastoupil v kategorii kumite seniorů do 67 kg Filip Šmajcl, který v prvním kole porazil reprezentanta Honkkongu 3:1, ve duhém kole porazil italského závodníka 1:0, ale bohužel ve třetím kole podlehl dalšímu italskému závodníkovi 0:5. Ten po té podlehl v boji o finále a tím Šmajcl ztratil šanci na repasáž. Ostatním závodníkům se ani v nedělním programu soutěže nepodařilo dostat se přes první a druhá kola soutěže a neměli ani možnost satisfakce v repasážích. „Byla to náročná soutěž a my jsme rádi za tuto zkušenost, i když nám nepřinesla medaile“, hodnotil českobudějovický Hýsek.