Proběhl Youth Karate Camp 2017

Ve dnech od 16.-23.7.2017 proběhl již 5. ročník Národního soustředění mládeže s účastí medailových závodníků z ME a MS v karate.

Soustředění bylo organizováno pod záštitou Vice-prezidenta pro sport Jaromírem Musilem za účasti trenérů Rady reprezentace paní Petry Piskačové, Miroslava Hýska a Ivy Keslové. Jako hosté se zúčastnili trenéři a asistenti státní reprezentace jako např. Petr Beníšek, Bronislav Puzrla, Pavla Linhartová, Lukáš Janda. Ze zahraničí pak Miroslav Sližik dlouholetý asistent reprezentace SVK a kondiční trenér.

Soustředění se zúčastnilo celkem 105 osob rozdělených do dvou skupin KATA a KUMITE. Tréninky byly jako už je zvykem rozděleny do 3-4 bloků. Samozřejmostí je ranní rozcvička, po snídani pak všeobecná kondiční příprava. Po obědě pak následovalo rozdělení dle specializací na 2 skupiny KATA a 2 skupiny KUMITE a naopak večerní tréninky byly opět spojeny do dvou skupin se zaměřením na regenerační a pohybové cvičení.

Jako novinkou pro tento rok byla účast dvou významných hostů a karatistických osobností v karate WKF z Ázerbájdžánu a to trenér AZB teamu pan KHUDAVERDIYEV SHAHIN a aktivní závodník SHAHIN ATAMOV (medailista z MS a ME WKF).

Na soustředění také proběhla schůzka TMK a Rady reprezentace, kde byla zahájena úzká spolupráce mezi těmito úseky a tvorba nové vize těchto komisí v následujícím olympijském cyklu, kdy poprvé uvidíme karate na olympiádě v Tokiu 2020.

Závěrem mi dovolte slovy organizátora poděkovat všem zúčastněným jak ze strany trenérů tak závodníků a popřát mnoho sil v práci pro české karate nejen na poli domácí ale i na poli zahraniční.

Pro již 6. ročník byl prozatím stanoven termín soustředění na 15.-22.7.2017 a snad bude opět tak kvalitní v tomto období.