Zprávy z WKF Camp, Cup a K1 Youth League (Umag, CRO)

Již tradičně, první týden v červenci, probíhá v chorvatském Umagu série akcí pod hlavičkou WKF určená mládeži.

*WKF Camp:*
Po 3 dny probíhají tréninky pod vedením legend světového karate. Dle věkových kategorií a disciplíny (kata/kumite) se letos dětem a mládeži věnuje 7 mezinárodních instruktorů: D. Benetello (ITA), I. Leal (ESP), S. Cardin (ITA), S. Sanchez (ESP), P. Stojadinov (SRB), L. Valdesi (ITA) a S. Horuna (UKR).

*WKF Cup:*
Na WKF Cupu, soutěži pro kategorie U12 a U21, které nemohly soutěžit na K1 Youth League, startovali Češi pod hlavičkou státní reprezentace, nebo hájili české barvy za své domovské oddíly. Bronz vybojovala Lucie Bukovská (U12 -30kg), David Hološevič (U12 +45kg) a Jakub Žlábek (kata U12). Těsně pod stupni vítězů skončila Kateřina Nováková (U12 -35kg) a Lucie Hrdličková (U12 -40kg). V disciplíně kata muži U21 získal Matteo Tamborlani 9. místo a Jan Hykš téže umístění v kumite U21 do 84kg.

*K1 Youth League:*
Prestižní K1 Youth League – jedna z nejvyšších soutěží určená mládeži vypukla na závěr série akcí v Umagu.
První den vybojovala Amálie Ondroušková 5. místo mezi katařkami do 14 let a ve stejné kategorii brala Barbora Vachoutová 21. pozici.
Druhý den přibylo těžce vybojované 5. místo Kláry Muzikářové (8 zápasů v kumite dorostenek nad 54kg) doplněné o 13. příčku Jakuba Schánilce (dorostenci do 63kg) a 17. místo Daniela Vaška (kata U14).
I poslední den bojovali Češi s velikou konkurencí – většina kategorií měla nad 100 účastníků. 9. místo získal Martin Eliáš v kategorii dorostenců nad 70kg. Často ani 4 vyhrané zápasy neznamenaly bodované umístění, i když se jednalo o velmi kvalitní výkony dalších českých závodníků.

Děkujeme všem za reprezentaci!