Konalo se GP Hradec Králové

V Hradci Králové se uskutečnil už 14. Ročník mezinárodního turnaje Grand Prix Hradec Králové. Tentokrát čekal organizátory akce z SKK Spartak HK velký test, přenést největší turnaj karate v České republice z kongresového centra Aldis do nové Sportovní haly Třebeš.

Ta nabízí pěkné sportovní podmínky, ale nikoliv prostorné zázemí, proto byl před halu umístěn party stan s občerstvením i venkovní krytý prostor s tatami na rozcvičení. Do Hradce Králové tentokrát přicestovalo 708 registrovaných závodníků ze 107 klubů 17 států. Na tatami se představili závodníci z Kosova, Chorvatska, Egyptu, Francie, Německa, Maďarska, Lotyšska, Lucemburska, Nizozemska, Norska, Polska, Ruska, Srbska, Slovenska, Švédska, Ukrajiny a samozřejmě České republiky, včetně reprezentačního výběru, který dorazil na turnaj ze svého soustředění spolu s trenéry Ondřejem Musile, Mírou Hýskem, Jarkem Musilem a Ivou Keslovou.

České reprezentanty na tatami v třebešské hale sledoval i lektoři soustředění pan Antonio Oliva Seba a pan Angel Delgado. Český tým nakonec skončil v celkovém hodnocení turnaje čtvrtý za vítěznou Ukrajinou a početnými týmy TJ Karate Českých Budějovic a Fight Clubu Českých Budějovic. TOP 10 doplnily ještě Mizuchi Karate Team z Norska, Sportschool van den Nieuwendijk z Nizozemska, polský Tczewski Klub Karate-do, Rapid Bratislava, Kaisho Białystok z Polska, německý KEN Budo Heiligenstadt a KK Farmex Nitra. Poslední tři jmenované týmy získaly shodný počet bodů. Historický žebříček GPHK vede Ukrainian Team, na druhou příčku se posunuli závodníci z TJ Karate České Budějovice, kteří tak odsunuli na bronzový stupínek egyptský Ahly Club.

Další, tedy 15. Ročník Grand Prix Hradec Králové se bude konat opět v třebešské hale a to 26.-27.4.2014.